BHV cursus Zorginstellingen




BHV cursus voor Zorginstellingen


De rol van bedrijfshulpverleners (BHV'ers) in een zorginstelling is van groot belang. Gezien de afhankelijkheid van bewoners van de aanwezigheid van de verzorging, zowel overdag als tijdens avond-, nacht- en weekenddiensten. De specifieke kenmerken van deze diensten vereisen extra vaardigheden van BHV'ers om effectief te kunnen handelen in noodsituatie.

Doelgroep:

Medewerkers van zorginstellingen die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van de bewoners.

Instroomeisen:

Vallend binnen de doelgroep, bij basis BHV geen overige instroomeisen. Indien herhaling; een BHV certificaat die niet langer dan 15 maanden geleden behaald is.

Inhoud van de cursus:

Het programma wordt afgestemd op maat, we horen graag de bijzonderheden van uw instelling.

  • Hoe alarmeer je de hulpdiensten
  • Hoe reageer je bij niet-spoedeisende hulp
  • Brand en gevaren van Brand
  • De taak van de BHV-er bij Brand & Ontruiming

Examen:

Afhankelijk van de gekozen vorm, basis of herhaling.

Duur:

Afhankelijk van de gekozen vorm, basis of herhaling.

Locatie:

  • Incompany

Certificering:

NIKTA of CIBOT

Kosten:

Afhankelijk van de gekozen vorm, basis of herhaling.


bhv zorginstellingen

Waarom kiezen voor een training BHV Zorg?

BeCare zorgt dat de inhoud van de training aansluit bij jouw zorgorganisatie en locatie. We houden tijdens de training rekening met zaken die voor BHV in de zorg relevant zijn, zoals:

Aangepaste bezetting zorg: De bezetting op een afdeling varieert gedurende de dag en week. Tijdens avond-, nacht- en weekenddiensten is de personeelsbezetting vaak anders dan op doordeweekse dagen. BHV'ers moeten bedreven zijn in het omgaan met deze variabele bezetting en effectief kunnen samenwerken met collega's van verschillende diensten.

Verhoogde verantwoordelijkheid: Tijdens avond-, nacht- en weekenddiensten kunnen er minder personeelsleden aanwezig zijn. BHV'ers moeten mogelijk een grotere verantwoordelijkheid dragen in het coördineren van evacuaties, het verlenen van eerste hulp en het beheersen van noodsituaties.

Nachtelijke risico's voor BHV in de zorg: 's Nachts zijn er specifieke risico's, zoals verminderd zicht en het potentieel voor vermoeidheid bij zowel bewoners als personeel. BHV'ers moeten getraind zijn om effectief te reageren op noodsituaties die zich voordoen in omstandigheden met verminderd licht en wanneer er minder personeel aanwezig is.

Communicatie uitdagingen: Communicatie kan uitdagender zijn tijdens avond-, nacht- en weekenddiensten, aangezien er mogelijk minder personeel aanwezig is. BHV'ers moeten communicatievaardigheden ontwikkelen om duidelijk en efficiënt te kunnen communiceren, zelfs in situaties met beperkte middelen.

Specifieke zorgbehoeften: Bewoners in zorginstellingen hebben vaak specifieke zorgbehoeften, en deze behoeften kunnen variëren op verschillende tijdstippen. Personeel verantwoordelijk voor BHV in de zorg moeten bekend zijn met deze specifieke behoeften en in staat zijn om hun handelingen aan te passen aan de unieke omstandigheden van avond-, nacht- en weekenddiensten.

Boek nu BHV voor zorginstellingen
Of vergelijk al onze BHV cursussen