DAN trainingen

Lees meer

DAN trainingen

DAN cursussen zijn ontwikkeld door een hoog opgeleid team. De cursussen die bij BeCare te volgen zijn, zijn speciaal ontwikkeld voor duikers of lifeguards. Iedere gespecialiseerde DAN cursus bestrijkt een specifiek gebied van de Eerste Hulp.

Wie is DAN Europe?

DAN Europe (Divers Alert Network Europe) is een internationale non-profit medische en research organisatie gewijd aan de veiligheid en gezondheid van duikers. Opgericht in 1983 bestaat DAN Europe om deskundige informatie en advies te geven ten voordele van haar leden en het duikpubliek.

DAN Europe:
 • Geeft spoedeisende medische adviezen en assistentie bij onderwater duikverwondingen en werkt aan het voorkomen van verwondingen en het promoten van duikveiligheid
 • Promoot en ondersteunt onderwater duikresearch en -educatie
 • Streeft ernaar de meest accurate, up-to-date en niet vooringenomen informatie te verstrekken over zaken van algemeen belang voor het duikpubliek

De DAN Europe visie om de best bekende en vertrouwde organisatie in de hele wereld te zijn op het gebied van duikerveiligheid en nood-hulpdiensten, gezondheid, research en educatie door haar leden, instructeurs, sponsors en de sportduik-gemeenschap in het algemeen.

Boek uw DAN Training


 • Meer dan 20 jaar ervaring
 • Cursus op maat
 • Cursus op locatie
 • Inclusief trainingsboek
 • NIKTA gecertificeerd
 • Realistische oefenpoppen

BeCare
 

DAN – Oxygen First First Aid for Scuba Diving Injuries

De DAN Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries cursus biedt basistraining bedoeld om duikers en geïnteresseerde niet-duikers (zoals bijvoorbeeld een kapitein van een charterboot) te leren duikverwondingen te herkennen en eerste hulp met zuurstof toe te dienen.

De cursus is bedoeld om het algemene duikpubliek op te leiden en te trainen in de technieken van het gebruik van zuurstof als eerste hulp bij verdenking van duikverwonding. Bovendien geeft deze cursus een introductie aan nieuwe duikers in de beginselen van het herkennen van duikverwonding, tekenen en -symptomen, handelingen en management ervan.

Dit programma biedt ook een uitstekende gelegenheid aan ervaren duikers en instructeurs om hun opleiding uit te diepen. De DAN Oxygen Provider cursus is niet bedoeld om leken te trainen om zuurstof aan het algemene publiek toe te dienen.
Kosten op aanvraag

Boeken
 

Download de brochure voor een volledig informatie overzicht.


Download brochure
 
 

DAN training – Advanced Oxygen First AID

Deze cursus, Advanced Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries, is een gevorderden cursus en geeft extra training aan degenen die met succes de DAN First Aid for Scuba Diving Injuries cursus hebben afgerond. Hij is bedoeld om Oxygen Providers te trainen in het gebruik van een beademingsautomaat (zoals met de MTV100) en/of de AmbuBallon (BMV). 

Het DAN Advanced Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries provider (“DAN Advanced Oxygen Provider”) programma is ontworpen om de vaardigheden en kennis te onderwijzen die nodig zijn voor het levensreddend handelen en te reanimeren met reanimatietechnieken om een duiker die niet ademt te helpen.

De cursus is in twee delen onderverdeeld:
Het gebruik van de Manually Triggered Ventilator (MTV, ook bekend als reanimatie overdrukventiel) en het gebruik van de AmbuBallon (BVM) De MTV te gebruiken om zuurstof toe te dienen aan ademende duikers. De aard en omvang van deze cursus in beperkt tot het trainen van Oxygen Providers in het geven van eerste hulp, met behulp van de MTV en/of de BVM (AmbuBallon) voor niet-ademende duikers. 

Deze cursus geeft geen complete training voor Reanimatie.
Kosten op aanvraag

Boeken
 
 

DAN training – Aquatic Oxygen First Aid

Deze cursus, Oxygen First Aid for Aquatic Emergencies, of Aquatic Oxygen Provider, is een opleiding bedoeld om mensen te trainen in het herkennen van mogelijke aan water gerelateerde verwondingen en om eerste hulp met zuurstof te verlenen terwijl men op de ambulance wacht en / of transport naar de dichtstbijzijnde kliniek organiseert.
Kosten op aanvraag.

Boeken
 
 

DAN training – Neurological Assessment

De cursus On-Site Neurological Assessment for Divers, is een programma voor gevorderden dat extra training biedt aan diegenen die met succes de DAN Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries cursus in de laatste twee jaar (24 maanden) hebben afgerond. Het werd ontwikkeld om DAN Oxygen Providers op te leiden in hoe de on-site neurologische beoordeling voor duikers uit te voeren.
Kosten op aanvraag.

Boeken
 
 

DAN training – Hazardous Marine Life Injuries

Deze cursus, First Aid for Hazardous Marine Life Injuries, is een beginnerscursus die bedoeld is om het algemene duik- (en geïnteresseerd niet-duik-) publiek op te leiden om gevaarlijke zeedieren te herkennen, mogelijke verwondingen door gevaarlijke zeedieren te herkennen, om eerste hulp te verlenen bij verwondingen door gevaarlijke zeedieren en om verwondingen door gevaarlijke zeedieren te vermijden.

Dit programma biedt ook een uitstekende gelegenheid voor ervaren duikers en instructeurs om te blijven leren.
Kosten op aanvraag

Boeken

BeCare is NIKTA Gecertificeerd:


 


 • Brochure aanvragen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.